Οδηγίες καύσης και φροντίδας:
-Πάντα να καίτε το κεράκι για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να λιώσει όλη η επιφάνεια του δοχείου σας και την επόμενη φορά να λιώσει πάλι ομοιόμορφα.
-Μην καίτε το κεράκι περισσότερο απο 4 ώρες κάθε φορά.
-Να κόβετε πάντα την κορυφή απο το φυτίλι πριν ανάψετε το κεράκι.Αν αφήσετε και κάψετε ένα μακρύ φυτίλι θα προκαλέσει μαύρο καπνό . Λάβετε υπόψη σας ότι αν κόψετε το φυτίλι πολύ κοντά θα είναι δύσκολο για το κεράκι να καεί . 0,5 εκ. είναι ένα καλό μήκος.
-Μην καίτε το κερί όταν υπάρχει υπερβολικός αέρας ή κοντά σε ανεμιστήρες και κλιματιστικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικό καπνό και ανομοιόμορφη καύση.Τοποθετήστε το κεράκι σας σε ενα σημείο που ο αέρας να μην χτυπάει ακριβώς πάνω του.
-Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα είναι να τοποθετείται σε όσο γίνεται πιο δροσερό και σκιερό μέρος.
-Μην αφήνετε ποτέ το κερί χωρίς επίβλεψη.
-Σταματήστε την καύση του κεριού μισό εκατοστό απο το τέλος του δοχείου. Αν δεν μείνει αρκετό κερί για να απορροφήσει την θερμότητα μπορεί να υπερθερμανθεί το δοχείο και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.